5 ani

exercitiu 5 ani

Cine erai acum 5 ani, cine esti acum si cine vei fi in 5 ani?

Acest prim articol il scriu cu gandul ca il voi citi peste ani si ma va amuza. Asa cum am mai pus ganduri pe foaie in trecut si acum nu ma recunosc in ele.

Ne schimbam, ne transformam, evoluam si devenim oameni noi.

Fiecare experienta, fiecare persoana pe care o intalnim, fiecare job ne ajuta sa ne redefinim.
Daca te-ai opri putin si te-ai intreba “Cine eram eu acum 5 ani?” ce ai spune? Putem raspunde la aceasta intrebare din mai multe privinte: job, prieteni, relatia cu familia, partenerul de viata.

Cine eram acum 5 ani?

Eu acum 5 ani ma luptam sa fac business-ul sa creasca (agentia de marketing online). Invatam si descopeream tehnici de a creste vizibilitatea. Testam diferite parteneriate, cautam oameni noi si inteligenti pentru a-i convinge sa faca parte din echipa mea (pe atunci eram doar eu si partenerul meu).
Aveam aceeasi prieteni acum 5 ani si sincer cred ca sunt in grupul de prieteni care ma ajuta. Prietenii sunt rari si atunci cand ii gasesti tii de ei.
Relatia cu familia mea a fost dintotdeauna buna, dar tot timpul e loc de mai bine. Acum 5 ani nu stiam sa comunic, sa transmit ceea vreau sa spun, sa ii inteleg pe ceilalti. Mereu mi s-a spus ca sunt o persoana superficiala (stiu si imi asum) si din acest motiv trageam concluziile prea repede.
Legat de viata amoroasa sunt cu acelasi partener (a devenit sot intre timp), dar acum 5 ani nu reuseam sa inteleg ce vrea de la mine si nici ce incerca el sa imi spuna.

Cine sunt acum?
Acum sunt o versiune mai buna a mea. Zic eu ?)
De ce? Pai am crescut, am citit carti de dezvoltare personala (dar la un nivel mai deep decat how to), am inceput sa imi deschid modul de a gandi. Invat si ma dezvolt in directia pe care o vreau. Iau deciziile cele mai bune pentru mine intr-un anumit moment si imi asum tot ce fac.

Cine voi fi in 5 ani?

De fapt acest articol este despre trecut, prezent si viitor.
Pentru a defini cine voi fi in 5 ani am meditat mult la ziua mea perfecta. Si as dori sa iti propun un mic exercitiu.

Ia o foaie si un pix, aseaza-te si imagineaza-ti ziua ta perfecta. Scrie pe foaie toate detaliile pe care le vezi, le simti si le auzi. Intrebari ajutatoare:

Unde te trezesti? Langa cine? Cum este casa ta? Ce pijamale ai? Ce culori vezi? Ce muzica asculti?
Ce cafea bei? Unde lucrezi? Cu ce te imbraci sa mergi la munca (Daca mergi la munca)? Ce masina conduci? Cum sunt prietenii, colegii? Ce faci in aceasta zi perfecta? Imagineaza-ti ziua perfecta de cand te trezesti si pana cand adormi.
Acest exercitiu te ajuta sa stii unde vrei sa ajungi si cine vrei sa devii. Iar actiunile actuale au obiectivul asta. Sa te ajute sa ajungi acolo.

Daca ar fi sa scrii intr-un cuvant cine erai acum 5 ani, cine esti si cine vei fi in 5 ani care ar fi cuvantul?
Cele 3 cuvinte ale mele sunt: inceput, descoperire, daruire. Lasa-mi in comentariu parerea ta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Recent posts